Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

12.05.2018 - „Голямото лятно бутане“ ; Фамилатлон
Sofia, Голямата поляна в Южния парк, София Площадката с гълъбите

Фамилатлон e празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е инициатива на Асоциация „Родители“ и за прърви път „Академия за родители“ се присъдениява към нея. Празникът е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини могат да отбележат Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

11.05.2018 - “Как да стимулираме проговарянето на нашето дете”
Варна, Варна, конферентната зала на Карин дом

Обучение на Карин дом за родители

За повече информация и въпроси можете да се свържете с Николета Йончева  – логопед и обучител в Карин дом.

21.04.2018 - Велопоход “Заедно“
Sofia, София, Пловдив, Варна и Бургас

Българска асоциация по хемофилия организира за 3-та поредна година велопоход “Заедно  в подкрепа на хората с хемофилия. Асоциацията ежегодно отбелязва Световния ден на хемофилията на 17 април с различни публични събития, които целят да информират обществеността за характера на заболяването и да подкрепят хората с вродени нарушения в кръвосъсирването и техните близки.Целта е всички да започнем да си споделяме по-целево и ефективно: знание, умения, ресурси и подкрепа, с което да постигнем подобряване в лечението и качеството на живот на всички хора с хемофилия.
Ако всеки от нас стане по-отговорен и толерантен към себе си и другите около себе си, болните и здравите хора ще могат да водят един по-пълноценен и смислен живот “Заедно”!

24.02.2018 - Академия за родители в София
Sofia

Академия за родители” е най­-големият семеен форум в България, насочен към родители, искащи да направят информиран избор за образованието, ъзпитанието и здравето на децата си. Форумът събира на едно място 2000+ семейства, 80+ водещи организации и 40+ специалисти в различни области.

Вдъхновяващи лекции, полезно знание и практически умения от психолози, педагози, вдъхновители, лектори и родители. Най-необходимото за родители и деца на едно място. Отговори на въпроси, смях, игри и цветно творчество за цялото семейство

24.02.2018 - Академия за Родители
София, София Евент Център | Бул. Черни връх 100, ет.3 (Парадайз център)

Полезно знание и практически умения от психолози, педагози, вдъхновители, лектори и родители.Най-необходимото за родители и деца на едно място. Смях, игри и цветно творчество за цялото семейство. Отговори на въпроси, които вълнуват цялото семейство.

Всички знаем, че няма родител, който да не иска най-доброто за здравето, възпитанието и образованието на детето си. Но знаем и че предизвикателствата, пред които се изправяме като мами и татковци, са много, а готови рецепти и универсални наръчници за отглеждането на щастливи деца няма.

Вярваме, че родителите стават добри майки и бащи, а не се раждат такива. Затова каузата на „Академия за родители” е да предостави на всички бъдещи и настоящи родители обективна информация и реални знания за здравето, образованието и възпитанието на децата, както и увереност, че могат да се справят с едно от най-големите предизвикателства в живота.

Хиляди семейства посещават нашите събития, а стотици хиляди гледат лекциите онлайн и стават част от нашето общество от заинтересовани родители, които непрестанно търсят начини да отгледат деца с добро здраве, възпитание и ценности.

13.01.2018 - „Изкуството на кърменето и родителството през поколенията – традиции, настояще, бъдеще“
Пловдив, Детски център „Марабу“, ул. Висла 2

Основните теми на лекциите могат да се обобщят така:
Важностт на кърменето

• Очаквате бебе и искате да знаете повече за това как да кърмите
• Вече кърмите и искате помощ за някои особени предизвикателства
• Имате нужда от информация за въвеждане на твърдите храни или отбиване
• Искате да срещнете други кърмещи майки и да споделите опит
• Интересувате се да прочетете повече за кърменето, раждането и родителството

 тема: „Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!“

 

 

09.12.2017 - Годишна конференция
София, зала „Витоша“, Интер Експо Център, София

Училището не е само в процеса на приобщаване. За да бъде той успешен, училището се нуждае от подкрепа, както отвътре от неговия екип и родителите на учениците, така и отвън от неговите партньори в общността като местни институции, бизнеси, неправителствени организации. Всички те постоянно изграждат връзки  помежду си, които, за да бъдат трайни се нуждаят от здрави основни и обща визия за крайния резултат, а именно качествено образование и условия всяко дете да може да разгърне своя пълен потенциал в училище.

Принтирай