Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

01.06.2015 - Награди "Златната ябълка"
София, Модерен театър

За пети пореден път - наградите за приноса на хора и организации, които с работата си защитават правата и подобряват благосъстоянието на децата в България.

01.06.2015 - Безплатен сладолед от farmhopping за Деня на детето!
София, Борисова градина

29.05.2015 - Международна логопедична конференция
к. к. Албена, хотел Санди бийч

Логопедията и ранната интервенция на деца с увреждания. Още [тук].

15.05.2015 - Дни на Франсоаз Долто
София, СУ "Св. Климент Охридски"

За 4-та поредна година се организират дни, в които да се говори за "Майчинството и ранното детско развитие". В първия ден ще има открита лекция и представяне на филма "В зората на сетивността". Във втория - работни ателиета за конкретни практики и обсъждане на актуални въпроси за ранното детско развитие със специалисти от Франция и България. Още за събитието - [тук]

14.05.2015 - Децата с увреждания в семейството и обществото
София, Гранд хотел "България"

Симпозиум, който събира български и германски специалисти от клиники по детско-юношеска медицина, психиатрия и психотерапия, както и от болница "Шейново".
Програмата е в прикачения файл. 

29.04.2015 - БХК приканва ДАЗД да разследва смъртни случаи в ДМСГД
София

292 деца са починали в домовете за медико-социални грижи от началото на деинституционализацията през юни 2010 г. до края на 2014 г. Български хелзинкски комитет призовава председателя на ДАЗД Ева Жечева да започне проверка на случаите. В ДМСГД се настанява деца от 0 до 3 години, лишени от родителски грижи и/или с увреждания, които имат нужда от постоянна рехабилитация. 
Пълният текст на сигнала е в прикачения файл. 

26.04.2015 - Полумаратон Панчарево
София, Панчарево

С дарения се събират средства за жизненоважна рехабилитация на деца с тежки увреждания. Целта е да се съберат поне 3 600 лв. - сумата, необходима за рехабилитацията на 1 дете от къщичките на "Сийдър" в Казанлък и Кюстендил за 1 година. Полумаратонът ще се проведе на 4 разстояния - 5 км, 10,5 км, 21,1 км и 30 км трейл състезание. Още за каузата [тук].

Принтирай