Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

03.04.2015 - За достоен живот на децата с увреждания и техните семейства!
СДофия, площад "Народно събрание"

Шествие - протест срещу действащите политики. Тръгва от Народното събрание в 12 часа, минава през Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и се връща пред Парламента в 14 часа. 
"Искаме възможности, а не ограничения!" 

02.04.2015 - Концерт по повод Световния ден за информираност за аутизма
София, пред Президентството

Десетки звезди - съпричастни към каузата! Део, Графа, Любо Камен Воденичаров, Йоана Драгнева, Виктория Манчева, вокална група Бон-Бон... а в 20:30 сградата на "Дондуков" 2 ще бъде осветена в синьо като част от световната кампания Autism Speaks - Light it up Blue, "Освети в синьо". Целта е да се повиши осведомеността и да се насърчи ранната диагностика и интервенция на деца с аутистични разстройства - за да се улесни приобщаването им в училището и обществото. 

27.03.2015 - Приобщаващо образование - образованието на 21 век
София, зала 134, ет. 1 на сградата на Народното събрание на пл. "Ал. Батенберг I"

Кръгла маса с основен фокус Законопроектът за предучилищното и училищното образование и приобщаващото образование. Програмата е в прикачения pdf.

26.03.2015 - Състоянието на правата на човека през 2014 година
София, пресклуб БТА

Годишен доклад на Българския хелзинкски комитет. Теми: реформите в съдебната власт, словото на омразата, положението в местата за лишаване от свобода, насилието срещу деца в институции.

20.03.2015 - Международен ден на хората със Синдром на Даун
София

Поредица събития около 21 март! Започват с изложба "Синдром на любовта" - на Моста на влюбените при НДК, открива се на 20 март. Продължават с Национална конференция с международно участие на 21 март. И завършват с безплатни прегледи при специалисти на 22 март. Още информация - в прикачените файлове.

07.03.2015 - Работилница за взаимопомощ
Варна, община Варна, зала Варна

Семинар, който представя постигнатото в рамките на Работилницата за взаимопомощ - посветена на интегрирането на деца с редки и други хронични заболявания. Проектът е в подкрепа на семействата на деца със спина бифида и хидроцефалия. Работилницата представя и брошура

27.02.2015 - Домовете на ужасите или за насилието зад стените на детските институции
София, Червената къща

Представяне на доклад на БХК, резултат от двугодишно правно и теренно проучване, който прави оценка на положението на децата, лишени от свобода в страната.

Принтирай