Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

01.12.2014 - Подарък за Коледа
Варна

Кампания на Сдружение Гаврош за всеки, който иска да направи подарък за празниците на децата без дом и семейство от Приюта или от Центъра. Децата са от 4 до 18-годишни.
Още за кампанията - в прикачения документ.

20.11.2014 - 25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето
София, пред паметника на Патриарх Евтимий

Заповядайте да чуете какво има да каже Младежка мрежа Мегафон

11.11.2014 - Готови за успех
София

За девети пореден път се връчват стипендиите за отличен успех. 124 ученици и студенти - сираци и полусираци ще получат подкрепа за обучението си, от тях 31 са пълни отличници. Средствата са изцяло от дарения. Тази година са събрани над 210 000 лева. Можете да подкрепите проекта Готови за успех с есемес DMS USPEH на номер 17 777. 

07.11.2014 - 25 години от падането на Берлинската стена
София, Музей за история на София, зала за временни експозиции

И днес над 3 500 деца живеят зад стените на 103 институции в България. По повод годишнината от падането на Берлинската стена, Лумос иска да покаже мащаба на проблема и да генерира политическа воля за закриването на институциите за деца да бъде приоритет и за следващото правителство. Предвижда се да има инсталация, която да представя размера на проблема, както и интерактивна част, чрез която всеки да може да покаже ангажимента си към каузата. 

01.11.2014 - 1000 Balkan Charity Challenge
София и Букурещ

Трето издание на благотворителния маратон - уникална за региона на Балканите инициатива. За 11 дни участниците ще изминат 1051км. в България и Румъния. Основната цел е да се съберат средства за благотворителни каузи - тази година 4 у нас и 20 в северната ни съседка. 

01.11.2014 - Обучения за регистрирани доставчици на социални услуги
София

Обучения за ръководители, управители и служители на действащи социални услуги. Обученията са в рамките на 3 дни. Акцентите са върху управлението и качественото предоставяне на социални услуги.

25.10.2014 - Сам, но не самотен
София, Пловдив, Варна, Бургас

Благотворително бягане в подкрепа на хората с аутизъм. Всички събрани средства ще бъдат разпределени на организации в четирите града, които се грижат за хора с аутизъм - Асоциация "Аутизъм" в София и Бургас, Карин дом във Варна и Паралелен свят в Пловдив. Още за маратона - [тук].

Принтирай