Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

22.10.2014 - Популяризиране и насърчаване на участието на деца с интелектуални затруднения
София, хотел "Рамада", бул. "Княгиня Мария Луиза" 131

Конференция по проект "Чуйте нашите гласове!". Целта на проекта е разпространяването на добри практики в резидентните услуги за деца и в училище, които улесняват и насърчават включването на деца с интелектуални затруднения.

01.10.2014 - Човек на годината
София

Годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността. Всеки може да номинира човек или организация, заради конкретни постъпки, извършени между ноември 2013г. и октомври 2014г. Критериите и формата за номиниране са [тук]. Наградите Човек на годината са морални и нямат финансово изражение. Жури тази година: Иван Бедров, Марин Бодаков, Татяна Ваксберг, Александър Кашъмов, Красимир Кънев, Магдалена Малеева, Яна Бюрер Тавание, Мария Черешева.

28.09.2014 - Първи маратон на приятелството
Плевен

Класическата дистанция, полумаратон, щафета, 3 км градско бягане с три теми - спортът за здраве, децата с аутизъм и историята на Плевен. Още - [тук].

26.09.2014 - Метаморфозата на ДМСГД - проблем или потенциал. Кризата и възможностите в реформата
София, Център за култура и дебат "Червената къща", ул. Любен Каравелов №15

Българският хелзинкски комитет представя доклад за деинституционализацията на децата. Затваря ли се входът към домовете 4 години след началото на реформата? Докладът е опит да се проследи промяната в качеството на грижата. Подробности - в прикачения pdf.

26.09.2014 - Национален информационен ден за осиновяването
15 града в България

15 града в цяла България се включват, за да насочат общественото внимание към проблемите и предизвикателствата на осиновяването, както и към начините кандидат-осиновителите да получат подкрепа. Градовете са София, Пловдив, Бургас, Плевен, Стара Загора, Берковица, Видин, Панагюрище, Шумен, Русе, Димитровград, Силистра, Габрово, Разград и Чирпан. 

25.09.2014 - Национален информационен ден за осиновяването
София, БТА

Пресконференция-анонс представя данни и коментира важни въпроси

13.09.2014 - Благотворителен футболен турнир
София, Борисовата градина, игрище "ЦСКА завинаги"

Футбол 6v6 - една забавна и честна игра в подкрепа на децата и младежите с увреждания, които живеят в центровете, управлявани от фондация Сийдър - можете да ги намерите [тук]. Таксата е 200 лв. за отбор от 10 души.

Принтирай