Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

26.06.2014 - Конкурс "Аз и моята история"
България,  

... "Тази история може да е трудна за разказване. Като например какво си мислиш вечер, преди да заспиш? Какво най-много си искал да ти се случи? Какво те е разсмяло и разплакало? Коя случка ще помниш цял живот?

Ще го кажа тихо – иска се голяма смелост да разказваш такива неща."...
(част от посланието на Георги Господинов).
Още - [тук] и [тук]

19.06.2014 - Дни на детската ортопедия
Варна, хотел "Голдън Тюлип"

Основна тема: детското ходило. 

15.06.2014 - Работилница
София, Next Door Fair, ул. Неофит Рилски 57, вход откъм ул. Струмица

Заповядайте да изработите заедно с нас ваш собствен куклен театър! Ще гледаме представлението “Груфало” по книгата на Джулия Доналдсън и Алекс Шефлер, изработено и изиграно от деца между 7 и 9-годишна възраст. После сами ще изработим сцена и кукли, докато си похапваме вкусни курабийки и свежа лимонада. Цена за участие: 35 лв. В цената са включени всички необходими материали за изработване на театъра и героите, сценарий, лимонада и курабии. Дати: 15.06 неделя: Първа група: 10.00 до 12.30 Втора група: 16.00 до 18.30 18.06 сряда Първа група: 10.00 до 12.30 Втора група: 17.00 до 19.30

10.06.2014 - Наградите "Заедно"
София

Фондация "Работилница за граждански инизиативи" за девета поредна година събира номинации за най-добри и най-ефективни кампании, за най-добро сътрудничество между бизнес и неправителствен сектор и за частен дарител на годината. Всеки може да номинира и то - в повече от една категория. До 10 юни включително.
Формулярите са прикачени, а повече информация има [тук].

09.06.2014 - Награди "Златната ябълка" 2014
София, Столичет куклен театър

Това е четвъртата церемония по връчването на наградите, които оценяват приноса към живота и благосъстоянието на българските деца.

30.05.2014 - Международна конференция по аутизъм 2014
Варна, Хотел „Интернационал”, к.к. „Златни Пясъци”

След големия интерес към конференцията по аутизъм през 2013 година, фондация Карин дом кани на второ издание с по-широк спектър от теми, представени от български и чуждестранни специалисти. Акцентите са върху практическите методи за работа с деца от аутистичния спектър, полезни както за специалисти, така и за родители. Участниците ще могат да се включат в сесии за споделяне на опит както помежду си, така и с лекторите на конференцията. Има възможност за участие с доклади за споделяне на добри практики и изследвания в областта на аутизма (по предварителна заявка). 

30.05.2014 - Трудности в говорното развитие
Варна, Карин дом - Варна, сградата на Родителския клуб

Ако се притеснявате, че детето ви има проблем с говоренето, ако ви е трудно да общувате с него и не знаете какво да правите, най-вероятно се чудите дали да потърсите логопед. Логопедите Ники Йончева и Ани Морфова ще дадат ценни съвети и ще отговорят на вашите въпроси. Очакваме ви!

Принтирай