Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

27.02.2014 - Конференция "Променя ли се светът на хората с увреждания?"
София, Гранд хотел "София"

Промени ли се нещо за хората с увреждания? Какво е Конвенцията - само документ или визия и цел, за които следва да работим ежедневно? Две години след ратификацията в България на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, организаторите на конференцията търсят отговори на тези въпроси. 

21.02.2014 - 5 години от създаването на "Тацитус"
София, МБАЛ "Токуда болница София", Конферентна зала, ет. 9

Да отпразнуваме заедно постиженията на нашите деца, проследявайки развитието им след постъпване в центъра.

20.02.2014 - Конкурс на БХК
София

В Международния ден на социалната справедливост Българският хелзинкски комитет за втора поредна година дава старт на конкурса си за правозащитно студентско есе. Темата този път е "Кое е правото, което Вие знаете, че имате, преди съдът и светът да са го узнали?". Изхожда се от историята на Гидиън - обикновен, беден човек с начално образование, който променя правосъдието. Още за конкурса [тук].

15.02.2014 - Обучение за приемни родители
София, Център по приемна грижа "Моето приемно дете"

Обучението е тримесечно, веднъж седмично, в удобно за участниците време. В посочения период се сформира група.
Обучението е по програма ПРАЙД. Родителите заедно ще говорят за децата, ще бъдат разгледани разнообразни случаи и домашни упражнения.

03.02.2014 - Конкурс за финансиране на проекти
София, Агенция за хората с увреждания

Търсят се проекти на тема "Започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност от лица с трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане".

 

16.01.2014 - Проект на годината 2013
София

За девета поредна година фондация Лале обявява конкурс за най-добри проекти на граждански организации в социалната сфера за 2013 година. Номинираните проекти ще бъдат оценени по резултатите, устойчивост на дейностите във времето, финансовата ефективност, участието на целевите групи и местната общност, новаторството и приложимостта на идеите в други населени места. Формулярът за участие може да бъде изтеглен от сайта на фондацията www.tulipfoundation.net

15.01.2014 - Конференция на бъдещето
Казанлък

Националната мрежа за децата събира всички свои членове, за да обсъди и постави стратегическите си цели до 2020 г. На базата на тези обсъждания и цели ще бъде изратобена Стратегията на организацията. 

Принтирай