Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

16.12.2013 - Международна конференция по приемна грижа
Белград

Центърът за настаняване в семейна среда и осиновяване организира международна конференция на тема "Предизвикателствата пред приемната грижа в началото на 21 век".
Организаторите покриват разходите за транспорт и настаняване на част от участниците.
Срокът за записване е до 15 октомври.
Официалните езици на конференцията са английски и сръбски.

16.12.2013 - Благотворителен коледен тенис турнир "Сън ли съм или ме има"
София, бул. "Климент Охридски" 22 - ТК "Про Спорт"

Всички събрани средства ще бъдат дарени за проекта "Сън ли съм или ме има", действащ в ДМСГД "Св. Иван Рилски", София. Проектът осигурява допълнителен и специализиран персонал, за да даде на децата в дома шанс да достигнат развитието на връстниците си, растящи в семейства. 

03.12.2013 - Кампания за дом "Ронкали"
Бургас, хотел "Мираж"

Децата имат нужда от топли дрехи и ботуши. Те са на възраст между 4 и 17 години. Всеки, който иска, може да дари палта, пуловери, шапка, шалове, ръкавици, зимни обувки или друго. Даренията се събират в хотел "Мираж".

29.11.2013 - Национална конференция "Седем години ресурсни центрове - гаранция за равен достъп до образование"
Пловдив, хотел "Санкт Петербург"

Организират я Националната асоциация на ресурсните учители в България заедно с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Българската асоциация за обучение на зрително затруднени деца. Всичките 28 ресурсни центъра от цялата страна ще представят работата си от последните 7 години. 

29.11.2013 - Обучение "Сензорна интеграция"
София, Залата за обучения на болница "Токуда"

Обучението обхваща преглед на основните понятия на теорията, оценката и лечението на сензорноинтегративната дисфункция.
Входът е свободен.

13.11.2013 - Годишна среща на Eurochild
Милано, Италия

Конференцията е под надслов "Изграждане на приобщаваща Европа - приносът на детското участие" и е в контекста на 2013 като Европейска година на гражданството. Една от основните цели е по-широко признаване на децата като граждани. Програмата включва уъркшопи, форуми и обсъждане на добри практики. Домакин е италианската фондация "Алберто дела Вита" и в сътрудничество с италианския национален омбудсман за децата, общината на Милано и мрежата PIDIDA. 

06.11.2013 - Спорт за деца със специални потребности

Логопедия.БГ събира информация за местата и възможностите за деца със специални потребности да спортуват. Крайният срок е 15 декември. 

Принтирай