Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

03.11.2013 - Трети национален турнир по крикет на маса
София, стадион "Локомотив", бул. "Рожен"23

Турнирът е за деца със специални потребности, а организаторите търсят доброволци, които да помагат за упътване на гостите от всички входове на стадиона, асистиране по придвижването на децата с увреждания, помощ при раздаването на храна и вода на младите спортисти, следене за реда в залата. Още информация [тук] и [тук]

24.10.2013 - Семинар "Децата с хидроцефалия и техните семейства. Лечение и практически опит"
София, Конферентен център "Венус"

Датата е избрана, за да се отбележи Международния ден на спина бифида и хидроцефалия. Семинарът се провежда две години след конференцията на Лумос и ДАЗД, на която Министерството на здравеопазването обяви, че Фондът за лечение на деца в чужбина ще покрива разходите за клапите при операция на дете с хидроцефалия. За тези две години над 250 деца от институции и семейства са получили този шанс - за част от тях това е бил шанс да останат в семействата си, които иначе не биха могли да си позволят скъпата клапа. 

24.10.2013 - Първи рожден ден
Карлово, Празнуват Дневният център за деца  с увреждания и Центърът за настаняване от семеен тип "Къща  като Вкъщи"

Тържествата може да се гледат наживо [тук]
Програмата е в прикачения пдф.

20.10.2013 - Благотворителен ръгби турнир
София, игрището за ръгби на НСА

Играй за 21 е новата кампания на Сдружението на  родители на деца със синдрома на Даун с подкрепата на Murphy's Misfits Rugby Club Sofia, които за 10-та поредна година организират своя Благотворителен ръгби турнир. Играчи и фенове на спорта ще се съберат в подкрепа на кампанията ни за набиране на средства за издаването за първи път на български език на книга - ръководство за родители в отглеждането на бебе със Синдром на Даун - Babies with Down Syndrome: A New Parents' Guide, by Susan J. Skallerup.
Таксата за участие е 10 лв. за възрастни играчи и 5 лв. за студенти и ученици. Турнирът е благотворителен, затова е посочена минималната такса. Можете да дарите колкото искате.

17.10.2013 - Комуникацията - врата към света
София, хотел "Св. София"

Пресконференция по проекта "Комуникацията - врата към света" на БАЛИЗ и британската НПО Makaton Charity. Ще бъдат представени целите и резултатите от действията за осигуряване на възможности за ефективна комуникация с децата и възрастните с комуникативни нарушения. Веднага след пресконференцията ще има и кръгла маса с представители на целевите групи - хора с увреждания, доставчици на социални услуги, университетски представители и държавна администрация.

08.10.2013 - Световен конгрес на ФИЦЕ
Берн, Швейцария

"Пътища към включване - предизвикателство за всички нас" - Световният конгрес на Сдружението за педагогическа и социална помощ за деца (ФИЦЕ) ще обсъжда целите, концепциите и предизвикателствата в процеса на включване от професионална и социална гледна точка.
Още информация тук. 

02.10.2013 - Училище за родители - Мама и бебе с обща игра
Варна

В началото на новата учебна година, като част от програма „Ранно детско развитие“, фондация „Карин Дом“ стартира училище за родители. Срещата „Мама и бебе с обща игра“ ще Ви даде практически съвети как да общувате пълноценно с Вашето бебе, да подпомогнете неговото двигателно развитие и всичко това във форма на забавна игра! Заниманията, които можете да посетите заедно с Вашето дете, ще бъдат ръководени от рехабилитатор и педагог и ще се проведат в Библиотека на играчките (в двора на Карин дом). Молим всички родители, които искат да се включат, да носят със себе си постелка или малко дюшече за сядане, и да се свържат с нас предварително на посочения телефон, за да заявят своето участие.

Принтирай