Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

29.09.2013 - Първа благотворителна гаражна разпродажба
София, пред Билетен център НДК

Целта на разпордажбата е набиране на средства за проекта "Мобилен център за подпомагане на деца, младежи и семейства". Можете да помогнете като дарите нови или много запазени бебешки принадлежности, бебешки и детски дрешки, играчки, книги - за деца и за възрастни, аксесоари - бижута, чанти, шалове, украшения, сувенири. 

19.09.2013 - "Добрите практики в процеса на деинституционализация в България"
София, НДК

Конференция за представяне и обсъждане на успешни развития в процеса на деинституционализация. Ще бъдат засегнат теми, свързани с предотвратяването на изоставянето на деца в домове, реинтеграцията, резидентните грижи, приемната грижа и осиновяването. Внимание ще се отдели и на добрите практики в управлението на проекти, свързани с деинституционализацията и детското участие в процеса. Специален гост е проф. Тони Гей, Reflective Learning International. 

06.09.2013 - Кампания "Бъдеще за децата" DMS MOGA
Казанлък

Кампанията събира средства за разширяване на дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания в гр. Казанлък и за издръжката му през следващата година. 
sms DMS MOGA на номер 17 777, цена 1,20 с ДДС

08.08.2013 - БХК пита здравния министър относно притеснително назначение в дом за деца

Българският хелзинкски комитет (БХК) изпрати писмо до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева относно назначението на д-р Маргарита Джурелова на длъжността директор на Дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) „Св. Иван Рилски“ в София.

Повече информация - в прикачения пдф.

02.08.2013 - Протестно писмо

Коалиция „Детство 2025“ изпрати до д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването и до Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика писмо, с което изразява категоричното си становище по повод на скандално назначение в дом за деца в София и настояват за отмяната му.

Още информация в прикачения пдф. 

 

В резултат на конкурса за директор на Дом за медико-социални грижи за деца ”Св. Иван Рилски” в гр. София е била избрана д-р Маргарита Джурелова, директор на дома до 2011 г. Обезпокоени сме от факта, че по времето, за което д-р Джурелова е била директор на Дома, има няколко сериозни инцидента с деца. 

11.07.2013 - Партньорска среща
София

Събтието събира партньорите по проект „Алтернативи за задържане на млади правонарушители“ по програма „DAPHNE III“

09.07.2013 - Представяне на "Наръчник за добри практики на сътрудничество"
София, Резиденция на френския посланик

Изданието представя 13 примера на добри практики на сътрудничество между общини и неправителствени организации в областта на политиките и услугите за деца и семейства. 
http://nmd.bg/Position/natsionalna-mrezha-za-detsata-predstavi-13-dobri-praktiki-v-oblastta-na-politikite-za-detsa-i-semeystva/

Принтирай