Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

29.05.2013 - "Лятото - да предпазим децата и тийнейджърите от опасностите, които крие то"
София

Кръгла маса с участието на алерголози, токсиколози, дерматолози, педиатри и пътни полицаи за реакции и действия на родители и учители.

24.05.2013 - „Детска усмивка”
София

Благотворителна изложба на рисунки и приложно изкуство на деца в неравностойно положение от Социалния и младежки център "Св. Константин" към фондация "Конкордия - България", посветена на 24 май.

20.05.2013 - Кампания за набиране на средства чрез дарения
София

Кампанията събира средства за изграждане на достъпни санитарни помещения за деца с физически увреждания в 104 ОУ "Захари Стоянов". През лятото на 2013 г. в училището ще бъде направен цялостен ремонт на всички санитарни помещения. С подкрепата и съдействието на училищното настоятелство е изготвен цялостен архитектурен проект за преустройството и ремонта на санитарните помещения в училището, придружени и с конструктивен и ВиК проект. Проектът предвижда и изграждането на архитектурно достъпни санитарни помещения за деца с физически увреждания на всеки от трите етажа на училището. Необходими са 25 000 лева.

16.05.2013 - Приемна грижа и превенция на изоставянето на деца с увреждания
София

Кръгла маса за тенденциите в сферата на предоставяне на услуги за превенция на изоставянето на деца с увреждания.

15.05.2013 - Превенция на изоставянето на деца с увреждания
София

Работната среща има за цел да представи две инициативи на фондацията, насочени към превенция на изоставянето на деца с увреждания. Първата е фокусирана върху подпомагане на родителите на новородени деца с увреждания чрез придружаване и сътрудничество за подобряване на координацията между социални и здравни услуги. Втората е насочена към продължаващо обучение на лекари, акушерки и медицински сестри и съставянето на наръчник за обучение.

25.04.2013 - Представяне на процеса на деинституционализация на национално и местно ниво
София

Принтирай