Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

25.06.2017 - Международна кръгла маса на тема „Приобщаване на всички деца в променящ се свят“
София, София

Специалисти от 12 държави ще споделят опита си в следните области:

  • Иновативни и екипни педагогически практики за обучители работещи в предизвикателна и глобална среда.
  • Застъпничество и развитие на политики за защита на човешките права на хора със специални нужди и техните семейства.
  • Научни изследвания в областта на специалните нужди и приобщаващото образование.

Работният език на срещата ще бъде английски.

24.06.2017 - Два дни, две обучения, две теми в Бургас
Бургас, гр. Бургас, хотел Атаген.

"Работа по случай с деца със СОП и деца в риск в училище" с Анет Маринова - 24.06

"Управление на агресивно и предизвикателно поведение" с д-р Александър Кръстев -25.06

запознаване с основните компоненти на работа, както и свързване на богата училищна практика с държавния образователен стандарт за приобщаващо образование. Запознаване с основните процедури при екипната работа и дете-центрирания подход в училище

19.06.2017 - "Открий художника в детето"
, МегАрт ателие: София

Децата ще рисуват и творят 5 дни в продължение на 5 часа. Курсът дава устойчиви знания по рисуване, помага за разгръщане на творческия потенциал, развитие на фините двигателни умения, координация око - ръка, визуални умения и възприятия, упражнения по рисуване с двете ръце, доверие в своите способности и накрая завършва с автопортрет. Метода по които децата придобиват знамията и уменията са базирани на работата на дясният - пространствено образен режим и ляввият - вербално аналетичен режим на мозъка.

05.06.2017 - Лятна игротека за деца със специални потребности
Варна, Карин дом

стартира нова група за деца със специални потребности – „Лятна игротека“. Групата ще се води от специалисти педагози и помощник възпитатели. Ще се провеждат занимания и игри на открито в красивата градина на Карин дом, предвиждат се музикални и арт занимания, работа с природни материали. Децата ще играят и ще се забавляват заедно на специалната детска площадка и в Библиотека на играчките.

  • Групата е подходяща за деца от 6 до 10г.;
  • Заниманията ще се провежда всеки делничен ден от 14:00 до 18:00ч.
  • Таксата за записване на дете в групата за един месец е 200 лв., а за двуседмични посещения 130лв.;
  • В таксата е включена подкрепителна закуска;
  • С предимство ще бъдат включени деца, които са а ползвали услугите на Карин дом.

22.04.2017 - "Мини Академия за родители"
София, етаж 2 (конферентната зала) на Bulgaria Mall, бул.България 69 .

Ще сe говори за темите, които вълнуват родителите преди раждането – пренатално възпитание, проследяване на нискорискова бременност, естественото раждане, първи грижи, “бебеносене” и ранно детско развитие.

18.04.2017 - Безплатно обучение за родители на деца с увреждания
, ДМСГД "Св. Иван Рилски", София

Специализирано обучение за семейства, които отглеждат деца със специални образователни потребности до 18-годишна възраст, организира Дом за медико-социални грижи за деца "Св. Иван Рилски" в столицата.

 

Специализирано обучение за семейства, които отглеждат деца със специални образователни потребности до 18-годишна възраст, организира Дом за медико-социални грижи за деца "Св. Иван Рилски" в столицата.Родителите ще получат съвременни и адекватни практически знания за методите за рехабилитация в домашни условия. Ще се обърне внимание на психологическата страна на отглеждането на деца с увреждания и преодоляването на ежедневния стрес и страх от несправяне. Самото обучение ще се проведе в 3 модула от психолог, логопед и ерготерапевт, а темите ще обхванат основни психологически похвати, кинези- и ерготерапевтични средства за включване в ежедневните дейности, техники за подпомагане и развитие на уменията за хранене и други

08.04.2017 - Пролетен празник с ударни инструменти
София, Фондация "Дечица"

Да се запознаем с ударните инструменти и да посвирим заедно е целта на пролетния празник, организиран с подкрепата на Международния женски клуб. Над 20 деца в неравностойно положение ще научат историята на перкусиите, ще сътворяват свой ритъм, ще играят и танцуват заедно.
Празникът ще продължи с игри, водени от професионален аниматор.

Принтирай