Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

27.03.2017 - Практически семинар от поредицата “Въведение в арт-терапията”
Пловдив, Пловдив

Арт-терапия с деца – необходимо е повече от рисуване, за да се случи промяната (6 учебни часа)

В съвременния свят където много се говори за дигитализиране и липса на въображение у децата, множество изследвания показват, че новите деца учат през сензориката, тъй като работата с визуални стимули е заела голяма част от възприятието им за света. Арт-терапията е метод подходящ както за терапия, така и за развиване на умения, тъй като работи с визуални образи, използва сетивната памет, стимулира въображението и не на последно място налице е удоволствието от създадения продукт.

18.03.2017 - КИНЕЗИОЛОГИЯ ЗА ДЕЦА
София, София

Програмата за обучението е авторска разработена от екипа на Центъра „Децата на бъдещето”. Апробирана е с различни акценти за различните възрасти от 0 до 10 години в рамките на проектна дейност. Интепретирани са разлчни двигателни практики и онагледена с печатни материали: методики, табла, карти, тестове и др.

Практическите модели от кинезиологията за деца са както рекреативни и холистични техники, така също и рехабилитационни и терапевтични за прилагане от специалисти и учители.

01.03.2017 - Представяне на книгата "РАБОТА С ДЕЦА С АГРЕСИВНО ПОВЕДЕНИЕ"
София, Конферентната зала на СУ "Св. Климент Охридски"

Агресивните деца се струват на другите като пакостници, пречещи на реда, докато самите те се възприемат като жертви. Доказалата се програма на Франц и Улрике Петерман  показва как агресивните деца могат да бъдат извадени от затворения кръг на насилието.

„Работа с деца с агресивно поведение“ описва феномените и причините за агресивното поведение и представя терапевтична програма за агресивни деца, която има за цел да ги научи на уместни начини на поведение

18.02.2017 - “Академия за родители”
1527 София, София Евент Център, Парадайз Център

Най-големият и вълнуващ родителски форум в България ще ви запознае с повече от 70 организации, представители на бизнеса и неправителствения сектор, със социални каузи на други родители.

За трета поредна година най-големият безплатен семеен форум събира в София 30+ вдъхновяващи лектори, 70+ водещи организации и 20+ работилници за деца и родители.

На форума ще има две зали за лекции, в които ще разговаряме за най-важните за бъдещите родители теми – бременност и раждане, първи грижи, отношенията между партньорите, както и за нещата, които вълнуват настоящите родители – здраве, възпитание и образование на децата, но и грижата за самите нас, как по време на майчинство да си докарваме допълнителни доходи и как да управляваме семейния бюджет, и още много нови и интересни теми.  

Ще има и много награди от партньорите на събитието, така че всички родители и деца да прекарат един незабравим ден, в който не само да научат много нови неща и да се запознаят с други родители, но и да се забавляват семейно. Регистрацията е безплатна, но препоръчителна.

 

www.parentacademy.bg

18.02.2017 - обучения за специалисти
София

Фондация Хестия се стреми да насърчи и подпомогне личностната реализация и социалната интеграция на всяко дете. По тази причина организираме и провеждаме специализирани обучения за специалисти  – психолози, логопеди, социални работници, учители, лекари, терапевти и др. Така стимулираме повишаването на квалификацията на специалистите в областта.

Ние вярваме, че родителите имат ключова роля в психичното, социално и емоционално развитие на детето. Съвместната работа на специалисти и родители е предпоставка за успешното провеждане на терапевтичната дейност с детето. Това е причината да създадем и обучения, които са предназначени за родители.

Фондация Хестия насърчава добрите практики в областта на терапевтичната и консултативна работа с деца, техните семейства, образователни и социални институции. По тази причина популяризираме тези практики и организираме обучения за работа с тях.

15.02.2017 - ИНТЕНЗИВНО ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ПО МОНТЕСОРИ МЕТОД
София, София ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

Обучението включва общо шест модула:

    1. Философия на Метода Монтесори 

            - продължителност 1 месец

    2. Упражнения от практическият живот

            - продължителност 1 месец

    3. Стимулиране на сетивата

            - продължителност 1 месец

    4. Езикови познания

            - продължителност 1 месец

    5. Математика

            - продължителност 1 месец

    6. Въведение и класифициране в Биологията и Географията

            -продължителност 1 месец

 

Всичките модули са част от обучението и трябва да се вземат, за да завършите успешно.

 

В началото на обучението получавате шест учебни помагала- за всеки модул по едно, които остават за вас и са включени в обявените такси. Пет от тях са цветни, с подробно описание на упражненията и снимки на материалите, които се използват. Всеки месец получавате и линкове на професионални видео записи по ел. поща, до които ще имате постоянен достъп.

Принтирай