Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

01.01.2017 - Заедно
Лясковец 5140, Начално училище "Цани Гинчев" ул. "Петър Оджаков" 1 

Национална изложба на ученици със специални образователни потребности

10.12.2016 - Годишна конференция “Приобщаващото образование през опита на учителите и директорите“
1527 София, зала №6  Национален дворец на културата

Програмата на конференцията слага акцент върху системния подход за организиране на процесите за изграждане на приобщаваща училищна среда. Ще представи работещи образователни и управленски практики от българското училище, както и предизвикателствата пред приобщаващата детска градина. Защо приобщаващото образование е важно – защо и как формира култура на равнопоставеност в училище - условие за едно равнопоставено общество.Конференцията ще се фокусира върху ученето на възрастните – на учителите и директорите, които са в центъра на новата законодателна рамка и изискванията за организация на приобщаващ учебен процес.

 

07.12.2016 - Протест - жива верига за правата на хората с увреждания
София, пл. "Народно събрание" - пред Парламента

Протест с жива верига и блокада. Исканията можете да прочетет [тук].

03.12.2016 - Среща - дискусия: "Съвети и препоръки към родители за работа с деца с аутизъм в домашна среда"
София, Център за деца с аутизъм, зала №6

С участието на гост-психолога Лилия Кондева, ще бъдат дискутирани както проблемите на децата със специални нужди и подобряване на качеството им на живот, така и препоръките към родителите на деца с аутизъм за работа с тях в домашна среда.

 

25.11.2016 - „Детски базар на професиите” - втори елемент на проекта „Гордея се с труда на моите родители”
София, Националния дворец на културата, София.

За четвърта поредна година проект „Гордея се с труда на моите родители” разкрива пред над 500 деца творческата страна на труда и реалната стойност на парите като мерило на приноса на всеки трудещ се. Проектът спомага за формиране на базови ценности у децата, подпомага тяхното възпитание и има доказан принос за разширяване на възможностите за ранно професионално ориентиране. По атрактивен начин, чрез съпреживяване децата се запознават с различни професии. За да си успешен и щастлив в живота са необходими много учене и непрестанни усилия. Затова изборът на професия е голяма отговорност.

20.11.2016 - “Технология и спорт”
София, Спортна База "Бояна"/ Академия "Витоша"

В рамките на събитието малчуганите ще имат възможност да преминат през различни технологични станции, да работят в екип, да се запознаят с нови приятели, да спортуват,  да таратанцуват и още куп страхотни неща!Kids in Tech засилва детската инициативност и любопитство. Показвайки на малките непознати за тях материи по алтернативен и забавен начин, академията дава зелена светлина на детското въображение и събужда интереса им в различни области. Програмиране и технология чрез спорт и изкуство? Защо не!

19.11.2016 - На училище с мама-Little Friends oтваря врати и за най-малките си приятели
София, Монтесори образователен център

Арт работилницата е пространство за придобиване на опит, много забавления и различни творчески експерименти – всичко това в специално подготвена Монтесори среда и Методът за ранно развитие на Глен Доман или как лесно да научим детето си да чете

Принтирай