Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

19.11.2016 - Премиера на филма "Началото на живота"/The Beginning of Life
София, Национален дворец на културата - НДК

Началото на живота” е новаторски документален филм, който изследва как средата в ранното детство влияе върху когнитивното, социалното, емоционалното развитие на детето.  Изключителен филм, създаден с подкрепата на UNICEF, който разказва за най-важните за развитието на детето – първи години от живота му. Филмът беше разпространен по целия свят през юни 2016 г., през: Google Play, Netflix и iTunes. На 19 ноември родители, студенти, здравни специалисти, НПО и всички, работещи с деца и в сферата на услугите за деца

15.11.2016 - Концерт под надслов „Да сбъднем мечтите заедно“
Пловдив, Пловдив, Би Боп Кафе на улица „Гладстон“ 1

120 деца в България всяка година се раждат с аномалия на устната и/или небцето. Държавата осигурява само оперативното лечение, което е крайно недостатъчно. За да бъдат пълноценно и ефикасно лекувани, децата трябва да работят и със специалисти по хранене, ортодонт, логопед, психолог.Вече 20 години Асоциацията на пациентите с лицеви аномалии – АЛА дофинансира лечението на децата, защото всяко дете заслужава да получи възможност да бъде разбирано и приемано в обществото.

14.11.2016 - Здравей! Това съм аз!
София, Дом на Европа, ул. Георги С. Раковски 124

Събитието включва четири части: 1) семинар; 2) уъркшоп; 3) демонстрации на различни допълващи и алтернативни способи за комуникация; 4) консултации за хора с тежки физически увреждания, техните семейства, специалисти.

02.11.2016 - Уча и ще сполуча
София

Образователна интеграция за ученици от етническите малцинства - проект на фондация Конкордия България

01.11.2016 - Програма по трудотерапия
София, Регионален ресурсен център

Производство на свещи за младежи с интелектуални затруднения. Още - [тук].

26.10.2016 - Вечер на добродетелите 2016
София, Sofia Tech Park

Тази година Вечерта на добродетелите събира пари, за да осигури услугите, които екипът на Фондация За нашите деца ще предоставя в Комплекса за ранно детско развитие. Още за събитието [тук].

21.10.2016 - 47 усмивки
София, Градската градина (пред Народния театър)

информационно образователен фотопроект-изложба

Принтирай