Кой, къде, какво,
за кого

Пълен списък със събития

Тук ще намерите информация за срещи, лекции, курсове и други събития, които биха представлявали интерес за родители, педагози, медицински работници и други хора, ангажирани в интеграцията на деца с увреждания. Ако организирате или знаете за събитие, което ние сме пропуснали, моля, пишете ни.

Принтирай

06.10.2016 - Cedar Quiz
София, Soho Cafe, Bulgaria Mall

Quiz състезание с благотворителна цел - всички средства ще бъдат използвани за центровете и дейностите на Фондация Сийдър.

05.10.2016 - Протест срещу ръководството на Фонда за лечение на деца в чужбина
София, пред Министерството на здравеопазването

Протест срещу своеволията във Фонда, с искане за незабавна оставка на директора Владимир Пилософ, както и за гаранции, че всички искания за лечение на деца в чужбина ще бъдат разгледани в посочения от Закона срок (45 дни от подаването на искането), а всички вече забавени искания - незабавно.
Още - [тук]

01.10.2016 - Надежда за малките
София

Информационна среща за кандидат-доброволци. Екипът на Малките къщи "Надежда за малките" Ви кани, за да се запознаете със спецификите на работата и да решите дали искате да станете част от семейството.

01.10.2016 - Курс за прилагане на Картинен тест за фонологично осъзнаване
София

Тестът се прилага на деца от 4 до 7-годишна възраст за превенция на дислексия. Още информация [тук] и [тук].

28.09.2016 - Ранно детско развитие: наука и практика
София, НБУ

Национална конференция, която събира учени и специалисти, работещи с деца в ранна възраст. Целта е да се обсъдят различни подходи и методики за изследвания и практическа работа. Програмата е в прикачения pdf.

26.09.2016 - Колко социални са социалните политики за хора с увреждания в България?
София, хотел "Анел", бул. "Тодор Александров" 14

Конференция с две основни теми:
1. Състоянието на политиките по уврежданията; 2. Индивидуален подход при оценката на уврежданията и подкрепата за социално включване.
Организаторите се опитват да разберат защо хората с увреждания у нас живеят толкова бедно и изолирано.
Подробности и програма [тук]

23.09.2016 - Усмихни се "Карин дом"
Варна, Морската градина

Благотворителен фестивал със занаятчийски и фермерски базар, детски работилнички, музика на живо, томболи, игри и дори лятно кино! Средствата ще се използват за терапия на децата в Карин дом. Със събраното миналата година фондацията разкри и поддържа услугата Ранна интервенция [повече можете да видите тук].

Принтирай